Aranycsepp

Aranycsepp

Szabad(ban) - Szabad(on)

2024. július 22. - Aranycsepp

borsi_logo_copy_1.jpgA nyilvános szoptatás témája gyakran viták tárgyát képezi, pedig teljesen természetes és fontos része a kisbabák táplálásának. Sok anyuka azonban zavarban érezheti magát, amikor a baba nyilvános helyen szeretne szopizni. Szerencsére léteznek módszerek, amelyekkel diszkréten és kényelmesen lehet szoptatni a picit.

A szoptatás nemcsak a baba számára fontos a megfelelő táplálkozás és immunrendszer erősítése szempontjából is, hanem az anya és a baba közötti kötődés kialakításában is kulcsszerepet játszik. Ezen kívül a szoptatás segíti az anyák felépülését a szülés után, és csökkenti bizonyos betegségek kockázatát. Bár ez csak néhány pozitív tényező a szoptatás témakörben.

 Tehát a szoptatás egy természetes folyamat, mégis sok anya aggódik a diszkréció és a kényelmetlenség miatt, ha mások előtt jön rá a babaára a cicizhetnék. A félelem, hogy idegenek esetleg bámulják vagy negatívan reagálnak, gyakran visszatarthatja az anyákat attól, hogy nyilvános helyen szoptassanak, pedig ha csak az első fél évet nézzük, akkor a kizárólagos anyatejes táplálás javasolt, és bizony a babáknak joguk van a táplálkozáshoz, főleg, hogy naponta akár 10-12x is mellre kérezkedhetnek. 

Több megoldás is létezik erre az esetre: elfordulsz és végig pásztázod a szemeddel a környéket, hogy ki bámul titeket, vagy eltakarod magatokat egy textil pelenkával, vagy esetleg hordozóban szoptatsz. Az utóbbi megoldásnál nem is biztos, hogy észre veszik, mit csináltok ;)

És egyre több anyuka fedezi fel a hordozók előnyeit, amelyek nemcsak a baba szállítását és a teendőinket könnyítik meg, hanem diszkrétebbé is teszik a szoptatást nyilvános helyeken.

Számos előnye van a hordozóban szoptatásnak:

1. Diszkréció és Kényelem: A hordozók lehetővé teszik, hogy az anya és a baba közel maradjon egymáshoz, így a szoptatás sokkal diszkrétebbé válik. Az anyuka ruházata és a hordozó anyaga természetes takarást biztosít.

 2. Szabad Kezek: Egy hordozóban szoptató anyának mindkét keze szabad marad, ami rendkívül praktikus lehet, különösen, ha többedik gyerek is van, vagy ha valamilyen tevékenységet kell elvégezni.

 3. Mobilitás: A hordozó lehetővé teszi az anyának, hogy mozogjon, miközben szoptat, ami pláne hasznos lehet bevásárlás, séta vagy utazás közben.

 És az a legjobb, hogy a sokféle eszköz közül, mindenki megtalálhatja a számára legkomfortosabb hordozót. Pl. a puha szövött vagy rugalmas anyagból készült kendőket különböző módokon lehet megkötni, így könnyen pozicionálható benne a baba. Vagy a Mei Tai és más formázott, csatos hordozók egyszerűbb felvétele különösen előnyös, ha a babánkat gyorsan kell magunkra venni.

mellhez_allitott_hurcizas_1.jpg

 

Ha még mindig nehéznek érzed a nyilvános szoptatást, akkor itt van pár tipp a hordozós cicizéshez

 

1.Gyakorolj Otthon: Mielőtt nyilvánosan használnád a hordozót szoptatáshoz, gyakorold otthon, hogy megszokd a mozdulatokat és megtaláld a kényelmes pozíciót. Akár tükör előtt is megnézheted, mennyire látszódik a szoptatás.

2. Viselj Kényelmes Ruhát: Olyan ruhát válassz, amely könnyen hozzáférhetővé teszi a melledet, például gombos vagy cipzáras felsőket, szoptatós melltartót.

3. Legyél Magabiztos: Emlékeztesd magad, hogy a szoptatás természetes és fontos része a baba gondozásának. A legtöbb ember megértő és támogató lesz, ha látják, hogy szoptatod a gyermeked.

 

Ne felejtsd el a jogaitokat!: A nyilvános szoptatás törvényes, a babák pedig akkor táplálkozhatnak, amikor szükségük van rá, és az édesanyáknak is joguk van ellátni a babájukat, akárhol is legyenek.

 

A mások előtti szoptatás nem kell, hogy stresszes vagy kellemetlen élmény legyen. A hordozók használata lehetőséget ad az anyáknak arra, hogy diszkréten és kényelmesen szoptassák babájukat, bárhol is legyenek. Az ilyen praktikus eszközök segítségével az anyák magabiztosabbak lehetnek, és teljes mértékben élvezhetik a szoptatás különleges pillanatait, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak.

hurci_vizkozelben.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aranycsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr5818451889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2024.07.23. 11:59:22

Azt még valahol megértem, hogy ebben az agyhalott, vallásfetisiszta világban anyuka nem akarja mutogatni a melleit.
De a potenciális nézőközönségnek mi a bánatos lófasz köze van hozzá, ha anyuka a parkban egy padon kezdi szoptatni a picit???
Én meg rúgjam fel a szomszéd macskáját, amiért az ágyamra fekve szoptatja a kölkét?
süti beállítások módosítása